Sådan får du den rigtige bredbåndshastighed

Får du det, du betaler for med din bredbåndshastighed? Denne guide giver indsigt i, hvad du kan forvente, når du næste handler rundt for en ny bredbåndsaftale. Når du vælger din næste bredbåndspakke, er hastighed en af de vigtigste ting at overveje. Der er mange faktorer, der har indflydelse på din internethastighed, f.eks. Hvor mange mennesker, der bruger internettet, og hvor du bor. Mange mennesker ved ikke, hvad deres bredbåndshastighed er, eller er ikke sikre på, hvor mange Mbps de har brug for, når de sammenligner bredbåndspakker og internet. Du kan sammenligne internet priser hurtigt og nemt her. Det er altid godt at forstå, hvordan bredbånd fungerer, og hvordan du kontrollerer din bredbåndshastighed, før du taler med din udbyder.

Hvad er det?

Bredbåndshastighed er i det væsentlige, hvor hurtigt du kan uploade eller downloade data ved hjælp af din internetforbindelse. Den gennemsnitlige bruger bruger mere tid på at downloade data som musik og film, så leverandører normalt giver en hurtigere downloadhastighed i forhold til uploadhastighed. Hvis du ser på din nuværende aftale med din udbyder, skal den angive din angivne hastighed. Disse oplysninger skal være tilgængelige på din seneste regning eller ved at ringe til din udbyder.

Hvilken slags forbruger er du?

En god bredbåndshastighed afhænger af, hvordan du bruger internettet – du kan generelt sortere internetforbrug i tre kategorier:

Let brugere: Folk, der kun bruger internettet til daglige opgaver som online bank og e-mails

Medium brugere: Folk, der bruger internettet regelmæssigt til sociale medier, surfer på internettet og indhenter den seneste episode af deres yndlingsshow

Tunge brugere: Personer, der bruger internettet i en betydelig mængde tid. For eksempel kan dette være peer-to-peer-fildeling, online spil eller streaming af film og musik.

Overvej brugskravene for hver enkelt person, der bor i din husstand, da antallet af mennesker, der bruger forbindelsen, kan påvirke den samlede bredbåndshastighed.

Husk, at mens udbydere måske reklamerer for visse hastigheder, er det ikke nødvendigvis, hvad du får. Disse hastigheder er ofte kun tilgængelige for 50% af kunderne, hvilket betyder, at du muligvis ender med en langsommere forbindelse.