Hvad du bør vide om patentregistrering

Der er en slags hjem virksomhed, som er meget anderledes end alle andre: af opfinderen. Hvis du har opfundet noget, er chancer at du ikke har ressourcer til at masseproducere det dig selv – du vil få brug at sende planer og designs off til en anden til at gøre i deres fabrik. Når du gør dette, selv om, hvordan kan du beskytte din idé mod tyveri af dem, eller nogen anden, der kan se det? Svaret er patentregistrering.

Hvad er et Patent?

Et patent er når din regering giver dig eneret til at udnytte en opfindelse i et angivet antal år. Hvis nogen forsøger at sælge noget, der er omfattet af dit patent, vil du have juridisk ret til at gøre dem enten betale dig en licensafgift eller stoppe.

Hver patent har en patent nummer – du har måske set “Pat nej” trykt på nogle ting, efterfulgt af dette tal. Du kan også have set “patentanmeldt”, hvilket betyder, at patentet er blevet anvendt men endnu ikke meddelt.

Din opfindelse skal kvalificere.

Ikke alle opfindelser kan være omfattet af patenter. Kontroller, at din opfindelse opfylder disse to krav:

Er det nye og hemmelige? Du kan ikke have viste din opfindelse offentligt før du ansøge om et patent. Uanset hvad du gør, ikke tage din opfindelse runde og vise det til folk, før du tænker på patenter – kan du gøre det umuligt at få en.

Er det ikke indlysende? Din opfindelse skal ikke være noget, der ville være indlysende at opleve i din valgte branche. Dette er for at stoppe folk farende til patent ting, at nogen kunne finde ud af, og derefter opkræve høje gebyrer for deres brug.

Desuden, du ikke kan ansøge om et patent på et af følgende: en videnskabelig eller matematiske teori eller metode, et kunstværk (bøger, skuespil, osv. -edb-programmer er inkluderet), en måde at gøre tingene (f.eks. en ny business metode). Mange af disse ting er i stedet omfattet af copyright. Patenter er beregnet til faktiske, fysiske opfindelser.

Hvor får jeg et?

Uanset hvor du bor, er chancerne, at det har en regering agentur kaldet en “patent office”, eller lignende. Der er også patent agenturer for større områder, som den Europæiske Patentmyndighed eller i sidste ende, WIPO (Verdensorganisationen for intellektuel ejendomsret).

Til at begynde med, bør du ansøge om et patent på patentkontoret for dit land – det er bedst at få en advokat til at guide dig igennem dette, og få dem til at underskrive en NDA (fortrolighedsaftale, en kontrakt, siger de ikke vil fortælle andre om din opfindelse). Afhængigt af dit land, kan det enten være absurd billige eller virkelig dyrt.

Når du har gjort det, har du generelt kun et år til fil for patenter kan du i resten af verden. Du plejede at have til at anvende individuelt i hvert land, hvor du ønskede et patent (det fik meget smertefuldt og dyrt meget hurtigt). Nu, selv, kan du nu drage fordel af PCT (Patent samarbejde Treaty), som gør det muligt at anvende en gang og i sidste ende modtager beskyttelse i alle de 126 lande, der har underskrevet traktaten.

Du kan anvende en PCT patentansøgning gennem dit eget lands Patentmyndighed, eller gennem WIPOS kontor i Genève. Igen er det vigtigt at understrege, at du bør virkelig få en advokat, hvis du planlægger at gå gennem denne proces, som international patentret er ikke særlig intuitiv eller nem.

Du bør bemærke, at hvis din patentansøgning er nægtet på nogen tidspunkt, du ikke vil være at få dine gebyrer tilbage – selvom du kan sædvanligvis anvende igen, hvis du ønsker at betale igen.

Hvad hvis jeg ikke får et Patent?

Hvis du har kigget på priserne, du kan være undrende: Hvad er det værste, der kunne eventuelt ske for mig, hvis jeg ikke får et patent? Det eneste svar jeg kan give er, at nogen du tilfældigvis til at forklare idé at kan stjæle det, og du vil ikke kunne gøre noget. Hvad mere er, når din opfindelse kommer på markedet, succes vil tiltrække mange efterlignere, og de vil sandsynligvis være i stand til at producere din opfindelse billigere ved at ofre kvalitet.

Væsentlige, et patent giver dig beskyttelse mod konkurrence – men hvis du tror, du kunne gøre godt på markedet uanset hvor mange efterlignere du havde, så måske patenter er ikke for dig.

Add a Comment

Your email address will not be published.